Klimwanden

In een land zonder bergen of rotsen zoals Nederland lijkt het uitoefenen van de klimsport vrijwel uitgesloten. Niets is minder waar, in Nederland is namelijk een groot aantal klimhallen te vinden. Deze klimhallen zorgen er onder andere voor dat steeds meer mensen de klimsport als serieuze sport gaan beoefenen. Klimmers worden hier, beveiligd door een touw, uitgedaagd om via uitdagende routes de top te bereiken. Naast commercieel ingestelde klimhallen zijn er ook steeds vaker klimwanden op scholen,  in attractieparken en bijvoorbeeld op politiescholen of militaire kazernes.

Bij een klimwand is van groot belang dat deze stabiel is met veilige zekeringspunten. Alle klimwanden van Vertigo voldoen dan ook aan de richtlijnen van EN12572-1:2017.  De door Vertigo gefabriceerde wanden komen in allerlei vormen en maten. Hieronder staan wat voorbeelden beschreven en afgebeeld.

  • Vlakke klimwandpanelen

Hiermee kan men volledig vlakke klimwanden alsmede overhangende en terugliggende wanddelen mee construeren. Hiernaast een voorbeeld van een vlakke wand in opdracht van Janssen-Fritsen volgens het Athletic Skills Model.

  • Gefacetteerde klimwanden

Dit zijn klimwanden met veel verschillende hoeken en vormen omdat niet enkel rechthoekige en vierkante wandpanelen gebruikt worden. De afbeelding hiernaast is een voorbeeld van dit type wand gebouwd door Vertigo bij Monte Cervino.